opc_loader

Delkim Digital Presentation Set Blue LEDs

Artikelnr: DD054

De Delkim Digital Presentation Set is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding dat u van Delkim kunt krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren – allemaal blauw, allemaal groen en allemaal paars – en bevatten alles wat je nodig hebt en verwacht van een betrouwbare beetmelderset.

736,50 579,00 U bespaart: 21%
Kenmerken
Type:
Beetmelder Set
Beschrijving

De Delkim Digital Presentation Set is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding dat u van Delkim kunt krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren – allemaal blauw, allemaal groen en allemaal paars – en bevatten alles wat je nodig hebt en verwacht van een betrouwbare beetmelderset.

Elke set bevat:

3 x Txi-D beetmelders
1x Rx-D ontvanger
3 x Safe-D carbon snagears
3 x gekleurde hardcases
1 x doorzichtige Rx hardcase

Met de Txi-D en Rx-D stapt Delkim in een nieuwe generatie beetmelders. En dit zijn niet enkel compacte variaties op hun vorige model. Nee… Ze hebben grotere verbeteringen doorgevoerd in een compleet nieuw digitaal systeem.

De beetmelders zijn echt volledig opnieuw ontworpen en hebben een nieuwe look en verbeterde weather proofing om mee te beginnen. Als je de nieuwe Delkim ziet valt gelijk op hoe compact hij is en dat de oude aan/uit schakelaar is vervangen voor twee subtiele druk knoppen. Hiermee kan je de Txi-D niet alleen aan schakelen, maar ook in het menu van het digitale systeem diverse nieuwe functies gebruiken.

Naast de druk knoppen zijn er twee wieltjes waarmee je de Volume en Response van de Txi-D kan instellen. Hierbij kan je de Response van de beetmelder op beweging van de lijn vergroten of verkleinen. Het lijkt voor een groot deel op de voorgaande Delkim beetmelders en hun Sensitivity. Maar dankzij het nieuwe digitale systeem hebben ze hier nu grote verbeteringen in kunnen doorbrengen. Zo is er nu namelijk ook de mogelijkheid om de Beep Speed in te stellen.
Daar waar je met Response dus instelt hoeveel beweging of activiteit er moet zijn voordat je een piep hoort kan je met Beep Speed instellen hoe snel de piepen elkaar vervolgens opvolgen. Bij de voorgaande modellen had je al veel ruimte om met de gevoeligheid te variëren. Maar in de plus setting van de schakelaar en de hogere Sensitivity waarden had je al snel dat een korte tik op de lijn de Delkim een hele serie piepen gaf. Door deze hele serie piepen kon het soms moeilijk zijn om verschil op te merken tussen een korte tik, lijnzwemmer of voorzichtige aanbeet. Je wist natuurlijk wel dat er iets aan de hand was. Maar je kreeg niet exact die informatie die je nodig had.
Door de Beep Speed los te koppelen van de gevoeligheid kan je nu dus je setting geheel naar eigen wens zetten om zo nog meer uit het unieke vibratie systeem te halen. Zo kan je de beetmelder gevoelig zetten met een lage Beep Speed om zo snel een indicatie te krijgen, maar niet gelijk de beetmelder “op hol te laten slaan”. Maar ook de andere kant op kan je spelen met de instellingen om er zo voor te zorgen dat zelfs stroming, drijvend vuil, wind, golven en dergelijke zo weinig mogelijk invloed hebben op je indicatie.

De nieuwe Txi-D beetmelders heeft ook onder andere de mogelijkheid om de LED helderheid in te stellen, gebruik te maken van zowel een dag als nachtmodus en te variëren met 64 verschillende toonhoogtes. En er is nu ook een gepatenteerd IMU Security Movement Sensor in de Delkim verwerkt. Deze beweging sensor werkt samen met het anti diefstal systeem in de Rx-D en zal je een signaal geven als je set-up ongewenst verplaatst wordt.

Natuurlijk zijn niet enkel de beetmelders verbeterd. Ook de nieuwe Rx-D receiver werkt nu volledig digitaal en geeft een beter bereik, batterijduur en performance. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook enkele mooie features toegevoegd aan de compacte ontvanger. 
Een van de nieuwe functies is DND. 
Deze afkorting staat voor Do Not Disturb en is voor die situaties waarin je de ontvanger even het zwijgen wilt opleggen. Stel je voor dat er ineens een harde wind begint te waaien of het enorm hard begint te regenen. Normaal gesproken betekent dit dat je non stop valse piepjes zal krijgen vanuit de beetmelder. Door zonder je bivvy te hoeven verlaten DND in te schakelen zal dit voorbij zijn. Enkel als een indicatie 4 seconden of langer duurt zal de ontvanger tot leven komen en je zo informeren over een aanbeet.

Een andere handige feature die je naar wens aan kan zetten is Runlight. Ook deze zal na 4 seconden reageren en dit doen door alle LED’s in de ontvanger fel te laten branden. Hierdoor heb je midden in de nacht bij een aanbeet voldoende licht in de tent om je essentials te pakken en naar de hengel te stormen.

Het sterk verbeterde bereik van de ontvanger is nu in te stellen in 3 verschillende standen. Standaard staat de beetmelder op de mode die in de praktijk met een direct line of sight is getest tot meer dan 700 meter afstand. Al raden wij natuurlijk aan om niet zo ver van je hengels af te gaan. Het bereik kan natuurlijk afhankelijk zijn van de heersende omstandigheden op je stek. Maar met de sterke verbeteringen die hierin zijn doorgevoerd kan je volledig vertrouwen op het door krijgen van een goede indicatie.

Indien je voor een noodsituatie tijdelijk even nog verder van je hengels zou moeten gaan is er ook de Boost stand. Hiermee kan je het bereik nog eens 15 tot 20% vergroten. Vanwege het grotere batterijverbruik zal deze stand echter wel na 15 minuten uitschakelen.
Voor gebruik in een normale situatie waarbij je vlak achter de hengels zit is er ook een Short Range optie. Deze heeft normaliter een bereik tot 50 meter en zal de levensduur van de batterij vergroten.

Zowel de Txi-D als de Rx-D komen met gegoten hardcases en accessoires zoals een lanyard en clips om de ontvanger aan een riem of op bijvoorbeeld een bankstick te plaatsen.
Al de bestaande Delkim visuele bite indication systemen werken met de nieuwe Txi-D. Er zijn echter wel nieuwe dedicated D-lok en Safe-D Snag Ears ontwikkeld.

Eigenschappen Beetmelders:

 • Digitaal Signaal Processing 
 • Beep Snelheid Controle
 • Digitaal Radio
 • Variabele LED helderheid
 • Stealth modus
 • Instant Dag/Nacht instelling
 • Mute functie
 • Geavanceerde weer sealing 
 • 64 Digitale toon instellingen
 • Auto power down
 • Gebruikersvoorkeuren worden opgeslagen
 • Compact ontwerp

Eigenschappen Ontvanger:

 • Digitale Radio 
 • Pulserende & Visuele Replicatie
 • Diverse Afstand instellingen
 • Eenvoudig aan te sluiten
 • RunLite  
 • DND (niet storen functie) 
 • Geavanceerde Beveiliging (Gepatenteerd) 
 • Verstelbare Vibratie Modus 
 • Recall Laatste Activiteit
 • Power on Indicatie 
 • Geavanceerde Energie Besparing

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items